Spring naar inhoud

Over Lilian Boonstra

fotoblog.jpgGroningse (1967) Communicatie- en organisatiedeskundige, die nu twaalf jaar woont in de Achterhoek met haar gezin.

Mijn naam is Lilian Boonstra. Ik ben momenteel tweedegraads docent Nederlands bij de Financiële Opleidingen (MBO2,3,4) aan het ROC van Twente te Enschede.

Taalonderwijspionier

Van oorsprong ben ik Neerlandica; heb Nederlands en Communicatiekunde gestudeerd aan de RuG. Na 10 jaar als implementatie-consultant in het bedrijfsleven te hebben gewerkt (met aandacht voor de menskant en taal van ICT), ben ik in het onderwijs doorgegaan. Ik heb gewerkt voor Kennisnet en CPS. Als zelfstandig professional heb ik onderwijsorganisaties begeleid met identiteit- en visieontwikkeling.

Echte taal in hybride leeromgeving
Vijf jaar geleden heb ik besloten om de docentenopleiding aan de HAN te volgen, om jonge mensen een goede basis van taalvaardigheid te geven, gebruik makend van mijn kennis van bedrijfsculturen en klanten. Tijdens mijn studie heb ik kennisgemaakt met het vak Taalbeschouwing, waarin gewerkt wordt met echte taal en echte opdrachten. Deze blijken het meest motiverend, met het hoogste leerrendement. Een hybride leeromgeving biedt die echte context om met echte taal en echte opdrachten aan de slag te gaan.

De Taalstraat
Niet alleen in een hybride leeromgeving kunnen studenten met echte taal en echte taalproducten aan de slag: ook in de bestaande opleiding zie ik meer mogelijkheden om met studenten te werken met vaktaal en taalactiviteiten die ze nodig in hun beroep. Mijn ideeën heb ik samen met collega’s verwerkt in De Taalstraat.

Realisatieadvies
De afgelopen 10 jaar heb ik als adviseur/ zzp’er schoolorganisaties begeleid bij het verwoorden en realiseren van hun visie, op basis van betekenis en identiteit: Hogeschool PABO Leiden, Vrijeschool PABO, Avans Deeltijdacademie, ROC West-Brabant, Stichting Simonscholen en meerdere basisscholen (gereformeerd, protestants-christelijk, katholiek, openbaar, islamitisch).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: